Utilaje de transport

Operaţiunea de colectare cu autogunoieră compactoare

Zonă urbană şi zonele rurale – oraşul Cernavodă şi comunele Seimeni, Saligny, Rasova

Colectarea se face de la platformele de precolectare, de la sediile agenţilor economici şi de la casele din zonele accidentate unde nu au putut fi amplasate optim platforme de precolectare.

Frecvenţă de colectare şi ridicare a deşeurilor este diferită pentru diversele tipuri de beneficiari finali, ea fiind stabilită în funcţie de cantitatea de deşeuri generată şi capacitatea containerelor, astfel:

Colectarea deşeurilor reciclabile: pentru fiecare tip de deşeu reciclabil 1 data pe luna, de la fiecare platformă de precolectare, casă şi agent economic.

Colectarea refuzurilor: o data pe săptămâna de la fiecare platformă de precolectare, casă şi agent economic.

Transportul de face cu o autogunoieră compactoare care compacteaza gunoiul ridicat din containere şi astfel se măreşte cantitatea transportată per cursă. Aceeaşi autogunoieră va transporta şi refuzurile şi deşeurile reciclabile, în procesul tehnologic fiind prevăzută spălarea cu dezinfectarea (igienizarea) maşinii. Transportul tuturor deşeurilor se face la staţia de transfer şi sortare Cernavodă.

 

Acest site web nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana în România, ca si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României în Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene în România.