ECO-Gradinita

TEMA: „ MICUL ECOLOGIST
„JOC SPORTIV
„ CURATAM PADUREA IN URMA EXCURSIONISTILOR “

GRADINITA NR. 6 ”CARITAS”
CERNAVODA
Educatoare IANA MIHAELA MARIA
Director NUTU VIRGINIA

In „LUNA PADURII” pe data de 18 martie 2008 prescolarii grupei pregatitoare „ IEPURASII” au primit o scrisoare de la dragul lor „PAMANTUL”in care le cere ajutor copiilor pentru ca il acopera GUNOAIELE.

Pentru a avea un mediu mai curat prescolarii participa la un joc sportiv intitulat

„ CURATAM PADUREA IN URMA EXCURSIONISTILOR „

pentru

colectarea deseurilor lasate in urma unor excursionisti trecuti printr-o padure.

Sarcina prescolarilor, a grupei pregatitoare „ IEPURASII „impartita pe doua echipe a fost sa parcurga un traseu anevoios apoi sa selecteze/colecteze cu mare atentie ceea ce au lasat excursionistii aruncat in iarba si anume : PLASTIC – recipientii PET de apa minerala si plata, de la bauturile racoritoare, de sucuri, de bere, de iaurt, de laptic, etc, in sacul de culoare GALBENA si HARTIE/ CARTON cum ar fi : hartia de ambalaj, ziare, hartia de scris, cutii de ambalaje diferite in sacul ALBASTRU.

La final toti copiii au primit cate o DIPLOMA intitulata „MICUL ECOLOGIST”avand satisfactia ca au ajutat natura si anume chiar PADUREA.

Dragi Copiii,

Sunt PAMANTUL şi sunt foarte bolnav,

mă ameninţă din ce în ce mai multe pericole. Mi se risipesc bogăţiile , îmi mor animalele, îmi dispar plantele, oamenii se îmbolnăvesc sau suferă de foame, stratul de aer care mă apără de razele puternice ale Soarelui se subţiază . Mă acoperă GUNOAIELE. Este atat de MURDAR ÎN JURUL MEU !

Cu drag PĂMÂNTUL .

………………………………………………………………

VĂ MULŢUMESC nespus de mult dragi preşcolari

pentru că nu aţi fost insensibili la strigătul meu. Aţi înţeles foarte bine care vă este rostul pe marele templu al NATURII , că un pom înseamnă o viaţă de om, că o floare este prietena noastră, că natura este leagănul vieţii.

Aţi declarat război GUNOAIELOR şi aţi văzut că o minte isteaţă poate folosi chiar gunoiul dacă ştie cum să-l întrebuinţeze. Noi suntem cei care vom transmite mai departe acest pământ minunat, plin de plante şi animale , de ape limpezi şi curate, de aer proaspăt şi sănătos.

Vă mulţumesc din suflet pentru hărnicia voastră!

 

Acest site web nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana în România, ca si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României în Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Reprezentantei Comisiei Europene în România.